ΠΑΛΕΤΑ

049 Mauve – Μωβ

Το μωβ χρώμα βοηθά στην εσωτερική ισορροπία. Επιλέγεται από ρομαντικούς και παρατηρητικούς ανθρώπους, με υψηλή πνευματικότητα. Είναι αρκετά μοντέρνο και συμβολίζει την κυριαρχία. Αυξάνει την παρατηρητικότητα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί καταπραϋντικά και δεν κουράζει τα μάτια. Προτείνεται σε χώρους ξεκούρασης, αναγνωστήρια ή χώρους ψυχαγωγίας.

MAUVE – LIME: Ανεξαρτησία
MAUVE – ORANGE: Έμπνευση
MAUVE – PURE RED: Τόλμη

049 Mauve – Μωβ

048 Lilac – Λιλά

Συνδυάζεται όμορφα τόσο με ανοιχτά χρώματα όσο και με μουντά. Στους σκούρους τόνους προσδίδει μεγαλοπρέπεια και πολυτέλεια. Όταν είναι φωτεινό, δίνει μάλλον την αίσθηση του εφήμερου, του τρυφερού. Είναι το χρώμα που αναπτύσσει την έμπνευση, χρησιμοποιήστε το στο στούντιο ζωγραφικής, στο γραφείο, ακόμη και στο υπνοδωμάτιό σας.

048 Lilac – Λιλά

047 Blue – Μπλε

Ηρεμία, ευαισθησία και δημιουργικότητα. Αρέσει στους ψύχραιμους, στους ονειροπόλους και στους νοσταλγικούς ανθρώπους. Στατιστικά, το μπλε χρώμα είναι αυτό που προτιμάνε οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως φύλου. Βοηθάει στην εκτόνωση και την ηρεμία. Επίσης το μπλε είναι “καθαρό” χρώμα. Προτείνεται για χώρους διαβάσματος και βιβλιοθήκες. Σκουρότερο, θεωρείται βαθύτατα πνευματικό χρώμα και έχει το χαρακτηριστικό ότι τείνει να στρογγυλοποιεί τις γωνίες, να εξαφανίζει τις αιχμές και τις σκληρότητες μέσα στο χώρο. Συμβολίζει τη δύναμη , τη γνώση και την σοβαρότητα. Χρησιμοποιείται κυρίως, σε χώρους μελέτης. Είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια.

047 Blue – Μπλε

046 Turquoise – Τιρκουάζ

Είναι το χρώμα του πνεύματος. Το σύμβολο του στοχασμού, της προσευχής και του ουρανού. Το ανοιχτό γαλάζιο δείχνει μικρό βάθος και έναν αγώνα προς την ωριμότητα. Εκείνοι με την βαθιά απόχρωση γαλάζιου, είναι κυρίως πνευματικά προσανατολισμένοι. Είναι ακόμα, το χρώμα της απελευθέρωσης, του συντηρητισμού και της αποδοχής των υποχρεώσεων. Οι απαλοί τόνοι του, έχουν συνδυαστεί με την καθαριότητα, την φρεσκάδα και την υγεία.

TURQUOISE – CREAM: Καθαρότητα
TURQUOISE – COCOA: Στοχασμός

046 Turquoise – Τιρκουάζ

045 Lime – Λαχανί

Το πράσινο χρώμα βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση, την ηρεμία, τη γαλήνη, την ισορροπία, την ικανότητα και στην αίσθηση ασφάλειας. Είναι το χρώμα της φύσης και της ελπίδας, της ηρεμίας, της ευεξίας και της χαράς. Συμβολίζει την τρυφερότητα και την ευαισθησία. Θεωρείται επίσης ως το χρώμα της νεότητας και ανεβάζει την ψυχολογία.

LIME – PINK: Παιδικότητα
LIME – BLUE: Ισορροπία
LIME – ORANGE: Ζωντάνια

045 Lime – Λαχανί

044 Pure Red – Κόκκινο

Το κόκκινο είναι το πλέον διεγερτικό χρώμα. Συμβολίζει το πάθος, την ένταση, τη δύναμη, την επαναστατικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, αλλά … και την αγάπη. Το επιλέγουν όσοι είναι φιλόδοξοι και άκρως ενεργητικοί, με διάθεση να καταλάβουν ηγετικούς ρόλους. Η προτίμηση γι’ αυτό το χρώμα τονίζει για δημιουργικότητα, την επιθυμία για νέα πράγματα και νέους φίλους, για ταξίδια και αλλαγές ακόμα και στο περιβάλλον. Προκαλεί ζωηρότητα και θεωρείται χρώμα της φωτιάς. Ακόμα, είναι χρώμα του πειρασμού, της ντροπής αλλά και της πρόσκλησης για την απόκτηση γνώσης. Αυξάνει την θέληση για ζωή ενώ προκαλεί ζεστασιά, χαρά και διευκολύνει την έκφραση των αισθημάτων. Όσοι το προτιμούν θέλουν να ξεχωρίζουν, αλλά κουράζει όταν χρησιμοποιείται συχνά. Ακόμα, δηλώνει επικοινωνία, εμψύχωση, κίνηση, εξωστρέφεια και εκτόνωση.

PURE RED – CREAM: Δυναμισμός
PURE RED – BLUE: Ένταση

044 Pure Red – Κόκκινο

043 Watermelon – Ροδί

Χρώμα που εκφράζει την τόλμη, την φιλοδοξία, την αυτογνωσία. Εμπνέει τον αυτοσεβασμό και την εξουσία, ενώ βοηθά στην συγκέντρωση και θεωρείται καθησυχαστικό.

WATERMELON – LIME: Φιλοδοξία
WATERMELON – MAUVE: Αυθορμητισμός
WATERMELON – COCOA: Γλυκιά εφηβεία

043 Watermelon – Ροδί

042 Pink – Ροζ

Το χρώμα της θηλυκότητας! Είναι απόχρωση του κόκκινου. Χρώμα που χαρακτηρίζεται από την τρυφερότητα, την παιδικότητα και την αθωότητα, ενώ είναι ένα χρώμα που θεωρείται κατεξοχήν κοριτσίστικο και είναι το καταλληλότερο για παιδικό κοριτσίστικο δωμάτιο. Προδίδει ευαίσθητες και τρυφερές προσωπικότητες που αποζητούν την αναγνώριση των άλλων. Ταιριάζει σε άτομα με ευαισθησίες και κυρίως σε μεγάλες επιφάνειες.

PINK – MAUVE: Αθωότητα
PINK – WATERMELON: Μονoχρωματική αρμονία

042 Pink – Ροζ

041 Orange – Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί συμβολίζει τη διασκέδαση, την κοινωνικότητα, το δυναμισμό, την υπερηφάνεια και την ανεξαρτησία. Όσοι το επιλέγουν χαρακτηρίζονται από αυθορμητισμό, ενεργητικότητα και αυτοέλεγχο. Το άτομο που προτιμά το πορτοκαλί θέλει να επιτύχει σε οτιδήποτε ασχολείται. Είναι ένα πνεύμα που αγαπά την ελευθερία, που χαίρεται να έρχεται σ’ επαφή με τους άλλους, είναι εκ φύσεως ενθουσιώδες και ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε νέο και συναρπαστικό. Αυτό το άτομο είναι αισιόδοξο για το μέλλον του και έχει πολλά ενδιαφέροντα. Είναι το χρώμα των ιδεών και της φαντασίας. Συμβολίζει την πολυτέλεια, την λαμπρότητα και την ευτυχία. Φανερώνει φιλοδοξία και χαρίζει ζεστασιά και θαλπωρή, εκπέμποντας αισθήματα φιλοξενίας και εμπιστοσύνης. Δημιουργεί ευχάριστη διάθεση, ενώ εκφράζει ωριμότητα συναισθημάτων. Διώχνει την θλίψη, χαλαρώνει και ανακουφίζει. Χρησιμοποιείται σε εργαστήρια και παιδικά ή εφηβικά δωμάτια, γιατί ενισχύει τη δημιουργικότητα, τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα.

ORANGE – YELLOW: Ζεστασιά
ORANGE – LIME: Ζωντάνια

041 Orange – Πορτοκαλί

040 Yellow – Κίτρινο

Το χρώμα της αισιοδοξίας! Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ενεργητικότητα, ευτυχία, ευελιξία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων. Συμβολίζει χαρά, εφευρετικότητα, θάρρος, αυτοπεποίθηση και δύναμη του χαρακτήρα, ενώ οξύνει την αντίληψη. Σε αυτό αποδίδονται τα αρνητικά χαρακτηριστικά της διαμάχης, του θυμού, της απάτης και της ζήλιας. Όσοι το επιλέγουν έχουν ισχυρές προσωπικότητες, είναι πολύ κοινωνικοί, δημιουργικοί και αγαπούν τη ζωή.

YELLOW – WATERMELON: Εξωστρέφεια
YELLOW – ORANGE: Ζεστασιά

040 Yellow – Κίτρινο

.

ΒΑΣΕΙΣ

039 Mocha – Μόκα

Το καφέ χρώμα συμβολίζει τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και την απλότητα. Όσοι το επιλέγουν είναι ζεστοί, εγκάρδιοι, πρακτικοί που ζουν πολύ απλή ζωή. Το καφέ είναι το χρώμα που διεγείρει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Συνδυάζεται εύκολα με ιδιαίτερα χρώματα. Είναι ένα στιβαρό μεστό χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας πολλών ατόμων.

MOCHA – PINK: Ρομαντισμός

039 Mocha – Μόκα

038 Cocoa – Κακάο

Το κακάο προσδίδει ζεστασιά και φιλικότητα, τονώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης και οικογενειακής θαλπωρής. Είναι το αγαπημένο χρώμα των αντρών. Μπορεί άφοβα να χρησιμοποιηθεί σε κάποιον χώρο του σπιτιού σε σκούρους τόνους και σε συνδυασμό με το τιρκουάζ ή κάποιους τόνους του πράσινου δημιουργεί έναν πολύ εμπνευσμένο και εκσυγχρονισμένο χώρο.

COCOA – CREAM: Ηρεμία, διαχρονικότητα
COCOA – BANANA: Γλυκύτητα

038 Cocoa – Κακάο

037 Dust – Καφέ – Γκρι

Το γκρι συμβολίζει την ισορροπία, την σοβαρότητα και την ουδετερότητα. Είναι ιδανικό για χώρους γραφείων, χώρους συνεργασίας, κ.ά. Λόγω της πολύ καλής του συνεργασίας με όλα τα χρώματα, είναι ιδανικό για “φόντο” σε χώρους που έχουν άμεση σχέση με τα χρώματα (ατελιέ, σχεδιαστήρια, στούντιο κ.ά.). Επίσης, το γκρι έχει την ικανότητα να κρύβει το πέρασμα του χρόνου, καθώς διατηρεί την απόχρωσή του ακόμα και κάτω από έντονες συνθήκες. Όσοι το επιλέγουν είναι διακριτικοί και έχουν ήρεμη προσωπικότητα. Είναι ακίνητο χρώμα, φοντράρει αρμονικά σε άλλα ζωηρά χρώματα.

DUST – LIME: Φρεσκάδα

037 Dust – Καφέ – Γκρι

036 Mint – Ανοιχτό Πράσινο

Ρίχνει τους τόνους, καλμάρει τα νεύρα και μας χαλαρώνει. Γι αυτό χρησιμοποιείται και σε σχολικούς πίνακες. Για υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκες, χώρους μελέτης και παιδικά δωμάτια είναι ότι καλύτερο. Επιλέγεται από παρατηρητικούς ανθρώπους, που αγαπούν την ειρήνη και τη θαλπωρή.

036 Mint – Ανοιχτό Πράσινο

035 Banana – Ανοιχτό Κίτρινο

Το κίτρινο χρώμα έχει την ιδιότητα να μεγαλώνει τους χώρους, είναι αντικαταθλιπτικό και ιδανικό για χώρους εργασίας, ενώ στις απαλές αποχρώσεις του ξεκουράζει.

035 Banana – Ανοιχτό Κίτρινο

030 Cream – Κρεμ

Αν και συχνά περνά απαρατήρητο, το κρεμ χρώμα συμβολίζει την αγνότητα, την αθωότητα, την ηρεμία, την ειρήνη και την αποφασιστικότητα. Επιλέγεται από ανθρώπους με δυναμισμό και ρεαλισμό, που αποδέχονται μόνο ότι εξηγείται από τη λογική. Σύμφωνα με τη θεωρία των χρωμάτων, το λευκό δεν θεωρείται χρώμα. Το κρεμ χρώμα προδιαθέτει τον δέκτη ευχάριστα μόνο όταν χρησιμοποιείται σε διχρωμία με κάποια απαλή απόχρωση. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το δεύτερο χρώμα στο χώρο. Με ζεστά χρώματα, όπως κόκκινο ή πορτοκαλί, είναι αρκετά θετικό. Καλό είναι να το χρησιμοποιείτε σαν φόντο, γιατί μόνο του κινδυνεύει να γίνει μονότονο.

030 Cream – Κρεμ

.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
prodiagraffes-banner-1024x315

 

Με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στα παιδιά και τους γονείς επενδύουμε στις πρώτες ύλες μας, ακολουθώντας αυστηρά πρότυπα ασφαλείας, για κατασκευές υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας ποιότητας.
Τα προϊόντα βιομηχανικής ξυλείας MDF (επεξεργασμένο ξύλο για την αποφυγή τυχόν στρέβλωσης του λόγω μεταβολής της υγρασίας, συστολής / διαστολής λόγω μεταβολής της θερμοκρασίας ή προσβολής του από βακτήρια, έντομα και μύκητες), τα εξαρτήματα υψηλής λειτουργικότητας και οι βαφές λάκας, επιλέγονται σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ελέγχονται από τους μεγαλύτερους οίκους πιστοποίησης στην Ευρώπη και πληρούν πάντα τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και αντοχής.
Με εφόδια την πείρα και την τεχνογνωσία της εταιρείας Tsallos, εργαζόμαστε με ενθουσιασμό και επιδεξιότητα και δεσμευόμαστε για τη μη διακοπτόμενη παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

pistopoihseis-logo